Bakspullen die je in huis moet hebben!

Voor alle thuisbakkers is het nu een fijne tijd. We zitten thuis en we hebben alle tijd om te experimenteren. Waarschijnlijk heb je kasten vol met bakspullen en wil je de kast opruimen of ben je eigenlijk helemaal geen bakfanaat, maar wil je dit wel worden. Voor de laatste categorie zetten we dé musthaves voor iedere thuisbakker hieronder op een rij.

Een mixer

Misschien wel het aller belangrijkste voor iedere thuisbakker! Ze zijn er in alle soorten en maten. De meeste thuisbakkers die net beginnen hebben een handmixer. Wil je het professioneler aanpakken? Koop dan een staande mixer die automatisch mixt. Het kost een paar centen, maar dan heb je geen zere arm na het maken van een taart of cake. Kortom zorg voor een goeie mixer het liefst met verschillende menghaken zodat je hem ook kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het kneden van brood.

Een weegschaal

Oh oh waar zou ik zijn zonder weegschaal! Deze staat voor mij op twee van bakspullen omdat je altijd dingen nog af kunt wegen in kopjes en bekers, maar zelf kan ik eigenlijk niet zonder. Bakken is wetenschap, soms zelfs op de gram nauwkeurig. Een weegschaal mag daarom niet ontbreken in de keuken!

Een spatel

Als vijfde is een spatel van uiterst belang! Bij het maken van macarons en kapselbeslag van taarten kan je het niet mixen met een mixer aangezien de lucht er in moet blijven.  Dus een spatel onzin? Zeker niet! Wist je dat je bij de Xenos heel veel bakspullen kunt kopen voor een mooi prijsje? Ga naar xenos.nl voor het hele assortiment.