Ben je van plan om je huis te verkopen/verhuren?

Ben je van plan om je huis te verkopen in Terneuzen ? Dan ben je op het juiste spoor. In dit artikel geven we tips aan o.a. mensen die behoefte hebben in een huis verkopen in Terneuzen. Veel leesplezier!

Analyseer de markt

Voordat je überhaupt een huis kan verhuren/verkopen moet je de markt goed analyseren. Welk type aanbod, wat voor soorten prijzen en belangrijkste wat voor wensen hebben de consumenten. Dit zijn punten die je als individu goed moet weten, voordat je een vraagprijs kan hanteren. In hoeverre is de vraagprijs realistisch in vergelijking tot het aanbod. Welk vraagprijs hanteren de anderen? Nadat je een beter beeld hebt gevormd, kan je een beter aanbod doen. Kom je hier toch niet uit? Dan is het handig om met een makelaar te werken.

Wat is een makelaar?

Een makelaar, oftewel bemiddelaar is een persoon die  de transacties tussen koper en verkoper tot stand brengen. Denk hierbij aan kantoren, huurwoningen, koopwoningen en andere typen onroerend goed. De makelaar zijn gespecialiseerd in een type markt en weten welke prijzen realistisch zijn.

Ook heeft de makelaar een breed netwerk waarin verkopers en kopers in contact wordt gebracht. De voordelen voor het inschakelen van een makelaar zijn een heleboel. De belangrijkste voordelen zijn:

  • De makelaar heeft een breed portfolio
  • De makelaar is gespecialiseerd in een specifieke branche
  • De makelaar hanteert realistische prijzen wat winstgevend is voor zowel verkoper als koper.
  • De makelaar voert ook taxatie uit

Ben je benieuwd naar het volledig aanbod van een verkoopmakelaar in Terneuzen? Klik dan op een van deze linken en laat je inspireren bij het verkopen/verhuren van je huis/pand!