Besparen met schilderen: 4 tips

Een schilder inhuren kan je vrij veel geld kosten, maar je kan het natuurlijk ook zelf doen. Wel is het dan belangrijk dat je het goed doet, want anders moet je binnen een aantal jaar weer opnieuw schilderen. 

Koop in de aanbieding

Weet jij dat je over drie maanden in je nieuwe huis kan? Bedenk dan van te voren wat je nodig hebt en hou de blaadjes van de gamma en de praxis goed in te gaten. De producten die je nodig hebt kunnen maar net in het baadlje staan, waardoor jij tientallen euro’s kan besparen. En zeg nou zelf, we weten allemaal dat potten verf heel duur zijn! Helemaal de potten van Sikkens Rubbol Finura High Gloss en Sikkens Rubbol BL Satura

Oefenen

Het is belangrijk dat je zonder ervaring eerst even een stukje van je huis opzoekt waar je in alle rust kan oefenen. Doe dit bijvoorbeeld in kamer waar niet veel mensen komen, zoals de zolder. Op die manier kan je eerst even kijken hoe het jouw vergaat. Je zal zien dat het resultaat steeds beter. 

Verdun

Mensen verdun je verf nou een keer! we zien vaak genoeg dat mensen die gaan schilderen hun verf niet verdunnen. Vraag het je vader of moeder, allemaal zullen ze zeggen dat daardoor het resultaat een stuk mooier wordt. 

Schilder in dunne lagen

Door het schilderen in dunne laagjes wordt het eindresultaat een stuk mooier. Je begint de eerste dag met een dun laagje verf dat je hebt vermengt met water. Vervolgens ga je de tweede dag kijken of de muur goed droog is. Vervolgens breng je de tweede laag aan!