Beste ideeën voor industrieel interieurontwerp

Onze voorouders zouden waarschijnlijk ontzet zijn over het idee van blootgestelde bouwmaterialen die fungeren als brandpunt inspiratie voor onze binnenruimtes, maar de tijd heeft dat gevoel echt op zijn kop gezet. De esthetiek van het industriële ontwerp is net zo gecultiveerd en genuanceerd als die van eeuwen eerder, zonder details of componenten die onaangetast zijn gebleven.

 

Gedefinieerd door een rauwe, onvoltooide en bijna fabrieks achtige gevoeligheid, toont een industriële interieurstijl utilitaire materialen zoals hout, metaal en cement op een manier die bewijst dat vorm en functie één en hetzelfde kunnen zijn. Blootgestelde bakstenen, leidingen, plafondbalken en stalen scharnierdeuren zijn slechts een paar industriële giveaways, terwijl gestripte vloeren, zichtbare kanalen en zelfs scheeps schotten zijn gespot in redactionele loft spreidingen.

Bordestrap

De schoonheid van industrieel ontwerp ligt ironisch genoeg in zijn misleiding: wat er onvolledig en ongeraffineerd uitziet, is eigenlijk het nauwgezette werk van bekwame ambachtslieden en visionairs, om maar niets te zeggen van de interieurtrend letters die verder durfden te kijken dan de ruwe reputatie van het magazijn voor exquise inspiratie. De industriële esthetiek is mannelijk maar aangrijpend, zorgeloos maar attent, en het teken van een man die begrijpt dat de fijnere dingen in het leven niet altijd de meest frivole of flitsende zijn.

 

Of het nu gaat om het combineren van een houten tafel met metalen stoelen, het implementeren van een noodlijdende stalen deur of het hergebruiken van oude gereedschappen en installaties armaturen, de industriële stijl kan op een aantal manieren worden bereikt, van grootschalige revisies tot subtiele accenten. Hoe je er ook voor kiest om je eigen voorliefde voor het industriële uit te drukken, je zult zeker wat welverdiende bewondering en ontzag aantrekken.

 

Daarnaast kan er ook gespeeld worden met het industriële interieur door deze te combineren met andere interieur stijlen, zoals vintage, scandinavisch of landelijk. Het industriële interieur is koud en door te combineren wordt het industriële interieur verheven naar een welkome interieur.