Bougainvillea de eyecatcher in je tuin

Je kijkt naar buiten en je tuin ziet er, tja, een beetje saai en weinig uitnodigend uit. Als je plannen hebt om je tuin wat meer schwung te geven maar je weet niet hoe is dit misschien een ideetje. Een Bougainvillea planten heb je daar wel eens over nagedacht? Dat is een prachtige weelderige en opvallende plant die zoveel uitstraling heeft dat je de rest simpel kan houden. Oorspronkelijk is het een plant die alleen voorkwam in Zuid-Amerika maar begin van de 19e eeuw verder ingevoerd werd naar Afrika en middellandse zee gebieden waar hij mateloos populair werd en als je hem een keer gezien hebt dat snap je gelijk waarom. Deze plant is zo uitbundig en sfeervol.

Welke Bougainvillea planten?

Je hebt de keuze uit planten of struiken, en wat dacht je van de kleur? Paars, roze, wit, rood of oranje. Welke Bougainvillea planten in jou tuin je gaat er geen spijt van krijgen. Hij bloeit uitbundig van juni tot eind september daar heb je er heel lang plezier van. En is het je wel eens opgevallen hoe meer licht er op de bladeren schijnt hoe intenser en feller zijn bloemkleuren worden. Het is een bijzondere plant met soorten die wel 4 meter hoog kunnen worden. Mocht je hem willen snoeien dat kan maar doe dat dan het liefst in februari.

Wat heeft je Bougainvillea nodig?

Het is een plant die een heerlijk warm plekje in je tuin nodig heeft. Zet hem dus op een plek waar hij de meeste zonnestralen kan ontvangen. Onze zomers worden warmer wat als voordeel heeft dat als je exotische Bougainvillea planten in je tuin zet dat prima kan. Hij houdt van water maar zorg er wel voor dat als je hem in een pot hebt staan het water weg kan lopen, hij houdt niet van natte voeten. En voor een uitbundige bloei kun je hem af een toe een beetje bijmesten met gietwater dat verrijkt is met wat extra voedingstoffen die daarvoor speciaal verkrijgbaar zijn. In de winter kun je hem beschermen tegen de ergste kou dan heb je er zomers weer plezier van.