De juiste stoel voor de juiste functie

bureaustoel ergonomisch

Ik werk al jaren keihard bij een bedrijf dat in een kantoor zit midden in de stad. Ik ben op zich best wel blij met mijn werk: ik heb fijne collega’s, het pand is prachtig, mijn arbeidsvoorwaarden zijn wel te overzien en het gaat allemaal op zich best wel goed en ik ben ook nog eens niet zo slecht in mijn werk. Nee, ik heb niet zoveel te klagen over mijn werk, maar wel over een klein specifiek ding: ik heb namelijk een ongelooflijke hekel aan mijn eigen bureaustoel, en dat ergert me mateloos.

Hoe lang houd ik het nog vol

Ik vraag me echt serieus af hoe lang ik het nog volhoud op deze vreselijke stoel. Ik snap gewoon niet hoe mensen zoiets kunnen ontwerpen en er dan nog tevreden mee zijn ook – laat staan het verkopen er van. Maar goed, aan de andere kant is klagen natuurlijk ook niet goed. Zoals ik al zei ben ik heel erg tevreden met mijn baan en als het anders wordt dan wordt het anders, maar het liefst dan wel met een andere bureaustoel erbij. Dat is toch niet te veel gevraagd?

Uiteindelijk komt het altijd goed

Ik ben uiteindelijk maar met een aantal collega’s naar de manager gestapt, die meteen aanhaakte op het idee gelukkig, en graag wilde weten wat het was waar wij nou mee zaten, en we konden ons geklaag bij hem kwijt. Kennelijk was ik niet de enige die last had van de bureaustoelen op werk. Maar goed, de manager was er dus vrij snel bij en was al bezig met een plannetje om een zit sta bureau onderstel te bestellen voor een aantal collega’s die dat zouden willen, en heeft er daarna maar meteen een aantal bureaustoelen bij besteld. Dat vond ik best wel fijn van hem, dat hij dat deed.