De pros en cons van Jaloezieën

Wanneer je een nieuw huisje bent ingetrokken moet je van alles regelen. De vloer, de muren, schoonmaken en inrichten. Voordat je het weet ben je druk in de weer met het maken van keuzes, waaronder ook de keuze voor de raamdecoratie. De keuze in raamdecoratie is groot, je kan namelijk kiezen voor gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, je kan het zo gek niet bedenken. Maar je kan ook kiezen voor jaloezieën. Daarom bespreken we Voor dit artikel de voordelen en nadelen van jaloezieën. Dus lees gerust verder om jouw keuze makkelijker te maken.

De voordelen van Jaloezieën

Het grootste voordeel van jaloezieën is dat ze verschillende functies hebben. Door het gemak van de draaifunctie die jaloezieen hebben kun je ze in verschillende ‘standen’ zetten, hierdoor kan je ze volledig verduisterend gebruiken of juist lichtdoorlatend. Het is maar waar je op het moment behoefte aan hebt! Verder zijn jaloezieen ook makkelijk schoon te maken. Je hebt hier namelijk een instrument voor, waardoor je gemakkelijk de jaloezieen in een hand sweep schoonmaakt! Veel mensen denken dat jaloezieen alleen van metaal gemaakt kunnen worden, maar het tegendeel is waar. Je kan ook jaloezieen van hout op maat laten maken, houten jaloezieën geven een warme sfeer in huis. Eigenlijk zijn alle jaloezieen op maat te laten maken! 

De nadelen van Jaloezieën

Een nadeel van jaloezieën is dat ze, naast dat ze op maat gemaakt kunnen worden, ook verkrijgbaar zijn in standaard modellen. Deze modellen zijn standaard in de zin dat je ze voor ramen van 50 centimeter, 75 centimeter en 100 centimeter verkrijgbaar zijn. Als een standaard jaloezie model niet past in je raam dan gaat de functie van een jaloezie ook achteruit. Dit gebeurd namelijk doordat je met een raam van 80 centimeter breed en een jaloezie van 75 centimeter niet het gehele raam bedekt. Hierdoor komt er zonlicht langs de raamdecoratie, waardoor het niet geheel verduisterend is (bron: 123 jaloezie).