De voordelen van LED-spotjes in huis

AR111 led spot

Als je een stijlvol en goede uitgedacht interieur hebt, wil je hiervan natuurlijk zo veel mogelijk kunnen genieten. Ook als het schemerig of donker wordt dus. Om dit te realiseren, is het belangrijk dat de verlichting in je woning of kantoorruimte in orde is. LED-spotjes gebruiken, zoals een AR111 led spot, is een goede manier om te zorgen dat je verlichting van A tot Z op orde is. Fijn aan LED-verlichting is dat deze verlichtingsvariant veel voordelen te bieden heeft. In dit artikel gaan we dieper in op de belangrijkste pro’s van LED-spotjes.

Je elektriciteitskosten slim omlaag brengen

Door te kiezen voor het installeren van LED-spotjes, kun je je energierekening een stuk verlagen. Het leven is al duur genoeg, dus waarom zou je te veel betalen voor fraaie verlichting als dat niet nodig is? De besparing die je kunt realiseren door gebruik te maken van goede spotjes, zoals een AR111 LED spot, ligt minimaal op 70 procent en kan oplopen tot wel 90 procent. 

Lampen die minder warm worden 

Aantrekkelijk aan spotjes met LED gebruiken, is ook het feit dat deze lampen aanzienlijk minder warm worden dan gloeilampen of halogeenverlichting. De kans om je vingers te branden is daarmee van de baan. LED-spotjes zijn mede hierom veilige lampen in het gebruik. Dat geldt zeker als je voor LED-lampen van de betere merken en types kiest, zoals een AR111 LED spot.

AR111 led spot

LED-spotjes zijn erg duurzaam

Prettig aan het gebruik van LED-spotjes in je woning of bedrijf is dat je de garantie hebt op lampjes die lang meegaan. Qua duurzaamheid kun je geen beter soort verlichting gebruiken dan LED. De traditionele gloeilampen hebben een gemiddelde brandtijd van 1000 uur. Bij spaarlampen bedraagt deze tijd zo’n 2000 tot 5000 uur. In vergelijking met deze oudere verlichtingssoorten presteren LED-lampen bijzonder goed. De voordelige versies hebben een levensduur vanaf 5000 uur, die bij de betere merken kan oplopen tot liefst 50000 uren brandplezier. 

Er valt veel te kiezen qua lichtsterkte en kleuren

Belangrijk is natuurlijk dat er genoeg te kiezen valt als het gaat om lichtkleuren en sterktes. Met LED zijn er enorm veel keuzemogelijkheden. Of je nu gaat voor warm geel licht, voor blauwtinten of voor fel rood licht: als klant ben je koning als je voor LED-lampen kiest!