De voordelen van zwarte kunststof kozijnen

zwarte kunststof kozijnen

Woningen zijn standaard vaak voorzien van witte kozijnen. Ben je op zoek naar een manier om je woning op te laten vallen tussen alle andere woningen in de straat? Kies dan voor zwarte kunststof kozijnen! Deze kleur kozijnen geeft niet alleen een moderne, industriële look aan jouw woning, maar kunststof kozijnen hebben een aantal voordelen die houten kozijnen niet hebben. Hieronder lees je meer over deze voordelen.

Besparing op de energierekening

Ten eerste kun je door middel van zwarte kunststof kozijnen enorm besparen op de maandelijkse energierekening. De kozijnen zijn namelijk voorzien van HR++ glas. Hierdoor blijft de warmte beter binnen en hoef je minder snel de verwarming aan te zetten. Hetzelfde geldt voor de winter. 

Milieuvriendelijk

Een tweede voordeel van kunststof kozijnen dat hedendaags vooral belangrijk is, is dat ze milieuvriendelijk zijn. Dit komt ten eerste doordat je minder snel hoeft te stoken en dus minder gas verbruikt. Ten tweede komt dit doordat kunststof kozijnen erg lang meegaan en recyclebaar zijn.

zwarte kunststof kozijnen

Veilig

Naast dat kunststof kozijnen milieuvriendelijk zijn, zijn ze ook erg veilig. Het HR++ glas zorgt ervoor dat het een stuk lastiger, dan niet onmogelijk, wordt om in te breken. Het hang- en sluitwerk voldoet daarnaast aan het politiekeurmerk Veilig Wonen. 

Onderhoudsvrij

Kunststof kozijnen hebben vrijwel geen onderhoud nodig. De kozijnen komen al in de kleur waarin je ze wil hebben. Je hoeft dus geen schilderwerk bij te houden. Het schoonmaken van de kozijnen is daarnaast ook erg makkelijk; met een doek en wat groene zeep krijg je het vuil al verwijderd.