De winter komt eraan: bereid je tuin erop voor!

Je kunt niet zomaar de boel de boel laten in je tuin als het weer koud begint te worden. Maak je tuin winterklaar door onderstaande stappen te volgen!

Erken je grenzen

Nou ja, de borders van je tuin bedoelen we dan. Erken voornamelijk wat eraan moet gebeuren; afgestorven planten haal je weg en alles wat bloeit laat je met rust. Dit fleurt immers je tuin op en helpt de vogels die op je tuin afkomen!

Gezond gazon

Bladeren en takken kunnen je gras verstikken en zodoende de groei beperken. Zorg er daarom ook voor dat hiervan niks blijft liggen wanneer je je gras in het najaar nog één keer goed gaat maaien.

Snoeien en bloeien

Voordat de sneeuw ze bedekt is het verstandig om takken te snoeien, ook als er nog wél bladeren aan zitten. Loop de minste kans op blijvende schade aan bomen door dit te doen vóór eind december.

Knoop in de kraan

Niet te letterlijk nemen, hè? We gebruiken deze woordspeling alleen maar zodat je goed onthoudt dat je buitenkraan kapot kan vriezen als je het water niet op tijd afsluit. Bewaar je sproeier bij voorkeur in je schuur, garage of andere droge en veilige plek.

Voedsel voor vogels

In de winter wordt het voor vogels moeilijk om voedsel te vinden. Maar niet als jij ze helpt door vetbollen en noten door je tuin te verspreiden!

Afval

Grond, takken en bladeren; hoe groter je tuin, hoe hoger de hoop met afval. Niet alles kan op de composthoop en daarom is een geschikte afvalcontainer huren ook zeer verstandig. Qua afvalstroom en formaat heb je hierin een zeer ruime keuze!

Heel veel succes met je voorbereidingen.