Dit is wat je moet weten over het kopen van een slot voor bij jou thuis

Niemand houdt ervan om zich onveilig te voelen in huis. Dit kan zeker wanneer jij in een buurt woont waar veel criminaliteit plaatsvindt, zorgen voor problemen. Dat jij je veilig voelt in huis is van een groot belang als het gaat om voldoende rust. Je moet namelijk kunnen ontspannen om ervoor te zorgen dat jij weer klaar bent voor een volgende werkdag. Als jij je niet veilig voelt in huis kan het helpen om een nieuw slot te kopen. In dit artikel kun je wat meer vinden over wat voor verschillende sloten er nou eigenlijk allemaal zijn.

 

Verschillende soorten sloten die je kunt kopen

De markt voor sloten is erg groot. Iedereen met een huis heeft in ieder geval een deur die op slot moet kunnen. Vaak zijn er echter huizen die meerdere deuren hebben en er zijn hiervoor dan ook meerdere sloten nodig. Je kunt vandaag de dag kiezen uit een hoop verschillende soorten sloten die zo elk hun eigen voordelen hebben. Wanneer je op zoek bent naar een slot, kun je de soorten sloten het beste eerst onderverdelen. Er zijn zowel insteeksloten als oplegsloten. Daarnaast kun je kiezen voor een meerpuntssluiting. Ook deze soorten sloten zijn echter nog verder onder te verdelen. De manier waarop het slot dicht gaat, verschilt namelijk ook enorm. Je hebt sloten die dichtvallen wanneer je de deur dichttrekt, terwijl andere pas op slot gaan wanneer je de sleutel 2 keer naar rechts draait. Wanneer jij een bedrijf hebt met een hoop verschillende ruimtes, kun je er ook voor kiezen om een sleutelplan te maken. Op deze manier kun jij bepaalde werknemers toegang geven tot alle ruimtes, terwijl je met andere sleutels in minder ruimtes kan komen. 

 

De veiligheid van het slot bepalen

Wanneer je zelf op zoek gaat naar een meerpuntssluiting of een ander type slot, zul je altijd tegen dezelfde logo’s aanlopen. Je hebt namelijk verschillende bedrijven in Nederland die zich bezighouden met het keuren van sloten. Om ervoor te zorgen dat jij niet met een slot komt te zitten dat niet veilig is, moeten bedrijven die de sloten produceren aan bepaalde eisen voldoen. Wanneer een slot aan alle eisen voldoet krijgt dit slot 3 sterren. Dit terwijl de slechtere sloten 1 of 2 sterren krijgen. Zo kun jij zelf zien hoe goed een slot nou eigenlijk is. Het kopen van een goed slot is extreem belangrijk. Als je dit niet doet, kan het voorkomen dat er sneller wordt ingebroken in het huis.