Dit moet u weten als u kittens krijgt.

Kittens kunnen één van de meest lieve, schattige, leuke huisdieren zijn die u kunt hebben. Deze kleine schattige kitten zitten vol met plezier, zijn vaak ondeugend en houden ontzettend veel van spelen. Als eigenaar wilt u dan natuurlijk ook zo goed mogelijk zorgen voor uw kittens. Er zijn dan een aantal dingen die belangrijk zijn om te onthouden. De moeder-poes is prima instaat om voor de eerste paar weken haar kitten te verzorgen. Om ervoor te zorgen dat ze later kunnen opgroeien tot sterke katten hebben ze ook wat hulp van u nodig. Er zijn zowel medische dingen die u moet overwegen, maar ook producten om uw kittens vrolijk mee te houden. Vandaag vertel ik over een aantal essentiële dingen om te doen voor als u kittens krijgt.

 

Het voorkomen van vlooien en ontwormen van uw kittens.

Laat ik beginnen met het voorkomen van vlooien. Er zijn natuurlijk ontzettend veel middelen die u kunt gebruiken om vlooien te voorkomen. Maar let erop dat u het juiste middel op de juiste manier gebruikt. Want namelijk niet alle middelen zijn geschikt om te gebruiken op kittens. Een goede optie om te kopen is van Frontline. Zij hebben namelijk een pakket dat ook super goed te gebruiken is voor kittens. Ze geven hier advies over de juiste soorten vaccinaties, en het toedienen van het anti-vlooienmiddel. Ontwormen is ook belangrijk om te doen. Een ontworming-kuur moet u zelf de kitten toedienen. Er zijn hier pillen voor ontwikkeld, maar het gemakkelijkste is gewoon een tube met dunne pasta. Let goed op de dosering van het middel en zorg ervoor dat de kittens los allemaal genoeg binnenkrijgen. Tot slot zijn er een aantal vaccinaties die uw kitten moet krijgen. Wanneer de kitten negen tot 12 weken oud is moeten zij een vaccinatie tegen kattenziekte en niesziekte.  

 

Voeding en speeltjes

Een pasgeboren kitten heeft een heel ander soort van voeding nodig dan wanneer zij 9 weken oud is. Het is daarom belangrijk dat u de juiste voeding koopt voor uw kitten. De eerste periode zal de moeder goed haar kinderen voeren. Maar een komt een moment waarop de kitten zelf moet gaan eten. In de dierenwinkel of bij uw dierenarts kunt u het beste speciaal voer voor uw kitten kopen. Let op, want zodra ze echt zelf gaan eten zullen ze ook flink gaan spelen. Zorg dus voor genoeg vermaak en een krapbaal zodat de kittens zich nooit gaan vervelen.