Duurzaam verhuizen in Leiden

verhuizen in Leiden

Duurzaam verhuizen in Leiden maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je actief bezig met het verminderen van je plastic afval en je CO2 uitstoot te beperken? Met onze verhuistips kun je duurzaam verhuizen in Leiden zonder dat je er iets van merkt, dat wil toch iedereen? Lees onze tips in dit artikel!verhuizen in Leiden

Het kiezen van verhuisdozen

Een van de eenvoudigste dingen die je kan doen om duurzamer te verhuizen is door niet te kiezen voor de ouderwetse verhuisdozen van de bouwmarkt. Deze gaan vaak maar een paar verhuizingen mee en moeten daarna worden weggegooid. Dat is natuurlijk niet erg duurzaam. Gelukkig hoef je niet al je spullen los te verhuizen want er zijn voldoende duurzame alternatieven voor de verhuisdoos van de bouwmarkt. De eerste is het huren van plastic verhuisboxen. Deze gaan zeker 400 verhuizingen mee en kunnen vervolgens volledig gerecycled worden, dat is wat je wilt als je aan duurzaamheid denkt. Een andere mogelijkheid is toch de hulp inschakelen van kartonnen verhuisdozen, maar niet die van de bouwmarkt. Huur verhuisdozen bij een verhuisbedrijf. Deze zijn van betere en stevigere kwaliteit en gaan daardoor meer verhuizingen mee voor ze weggegooid moeten worden. De laatste optie is het kopen van tweedehands verhuisdozen als je liever niets huurt. Hierdoor voorkom je dat de verhuisdozen worden weggegooid en bespaar je dus op papierenafval. Bovendien zijn tweedehands verhuisdozen goedkoper dan nieuwe.

Het juiste inpakmateriaal

Vaak wordt voor het inpakken van spullen en tegenhouden van deuren en lades in meubels plastic gebruikt in de vorm van noppenfolie en wikkelfolie. Maar dat is natuurlijk niet duurzaam. Gebruik voor het inpakken van breekbare spullen, spullen die je zelf al hebt. Denk hierbij aan handdoeken, kussens, dekens en knuffels. Hierdoor hoef je geen plastic te kopen en deze spullen moeten toch ook verhuisd worden. Om te zorgen dat deuren en lades van meubels niet opengaan kun je kiezen voor spanbanden in plaats van wikkelfolie. Spanbanden kunnen voor vele toepassingen worden gebruikt en gaan vele jaren mee.

Met bovenstaande tips kun jij duurzamer verhuizen en denken aan het verminderen van plastic afval, ideaal toch? Wie wilt nou niet het milieu helpen?