Een trekker kopen is een goed idee

Wie aan het leven op een boerderij denkt, denkt vaak aan een tractor of trekker. Voor wie in de landbouw werkt, is een trekker onmisbaar. Met een trekker of tractor kun je een hoop zware klussen verrichten die je niet met de blote handen zou kunnen doen. Een trekker kopen voor de landbouw vleet is dan ook een heel goed idee.

Wat is een trekker

Een trekker (of tractor) is een voertuig dat ontwikkeld is voor gebruik in de landbouw. Maar een trekker kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Zo kun je een trekker ook prima gebruiken in de tuinbouw bijvoorbeeld. Een trekker en tractor zijn hetzelfde soort voertuig, er is dus geen verschil tussen de twee, behalve de naam. In Nederland spreken we voornamelijk van 'trekkers' en in België wordt het woord 'tractor' vaker gebruikt. De trekker is eind 19e eeuw ontworpen om het harde werk van trekdieren over te nemen. De meeste boerderijen gebruiken tegenwoordig geen dieren meer om voorwerpen zonder aandrijving te trekken, slepen of duwen. In plaats daarvan gebruikt men een trekker.

Wat kun je met een trekker

Een trekker kan je met allerlei soorten klussen helpen en is dan ook echt onmisbaar in het boerenbedrijf. Met een trekker kun je bepaalde klussen veel sneller verrichten dan bijvoorbeeld met trekdieren of mankracht. Om een trekker te kunnen gebruiken dien je er wel eerst een werktuig aan te bevestigen. Zo kun je met de trekker objecten slepen of karren voorttrekken. Maar je kunt er ook bepaalde objecten mee vooruit duwen. Een trekker kan je bijvoorbeeld helpen bij het bewerken van het land. Het kan helpen met graven, sproeien, en met een frontlader kan het gebruikt worden om aarde, takken en andere dingen op te scheppen.

De voordelen van een trekker

Het fijne aan een trekker is dat deze zeer terreinvaardig is. Dankzij de vierwielaandrijving kan deze op de meest zanderige terreinen prima zijn werk verrichten zonder problemen. Daarnaast is het een groot voordeel dat de trekker zeer veelzijdig is in gebruik. Het is een enorm krachtig voertuig en geen klus is te zwaar. Ook is een trekker helemaal niet moeilijk te besturen. Verder is een trekker kopen een goede investering. Een trekker heeft namelijk een lange levensduur en hoge duurzaamheid.

Een trekker besturen

Om een trekker te mogen besturen, moet je minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs-T. Dit is sinds 1 juli 2015 het geval. Daarvoor had je geen rijbewijs nodig om in een trekker te mogen rijden en kon je er dus zelfs de openbare weg mee op. En ja, je mag met een trekker de openbare weg op. Er zijn veel eigenaren van trekkers die ervoor kiezen om met de trekker de stad in te gaan. Je kunt je voorstellen dat dit veel bekijks trekt. Meer dan de nieuwste sportauto!