Effectief verwarmen met een verwarmingspaneel

De technologische vooruitgang heeft ervoor gezorgd dat u controle heeft over de temperatuur in huis. Al jaren geldt hiervoor een bepaalde standaard. Maar hoewel men nog steeds gebruik maakt van centrale verwarming in woningen, zijn er innovatieve en bijzonder effectieve nieuwe oplossingen. Met een infrarood verwarmingspaneel verwarmt u niet de lucht om u heen, maar juist de oppervlakten binnen het bereik van dit verwarmingspaneel. Een infrarood verwarmingspaneel zorgt ervoor dat de boekenkast, het bankstel en ook uw huis aangenaam worden verwarmd. Omdat u niet meer hoeft te wachten tot de hele omgeving is verwarmd, profiteert u dus direct na het inschakelen van de IR verwarming van een prettige warmte. Nooit meer bibberend van de kou wachten tot de centrale verwarming op temperatuur is, dus.

Waarom IR verwarming?

De ketel van uw centrale verwarming verwarmt water dat vervolgens door leidingen en radiatoren in de hele woning wordt gestuurd. Zodra de gehele ruimte op temperatuur is, geeft uw thermostaat aan dat het warm genoeg is en schakelt de CV automatisch uit. Wanneer de ruimte weer afkoelt, zorgt de thermostaat dat de ketel aan slaat. Op deze wijze wordt ontzettend veel kostbare energie verspild door lucht te verwarmen die u toch niet zult voelen. IR verwarming zorgt voor een effectieve en directe verwarming. Schakelt u een infrarood verwarmingspaneel in, dan straalt deze zijn warmte direct uit. Op uw huid zal dit aanvoelen alsof u lekker in het zonnetje zit. Oppervlakten rondom de IR verwarming worden direct verwarmd en stralen deze warmte vervolgens weer uit in de ruimte. Met IR verwarming profiteert u dus van direct resultaat, bent u verlost van onnodige energie verspilling en als klap op de vuurpijl kunt u genieten van een fikse kostenbesparing op de energierekening.

Veilig en aangenaam

Net zoals conventionele centrale verwarming is bij IR verwarming gezorgd voor optimale veiligheid. De techniek in een infrarood verwarmingspaneel is innovatief en voldoet aan alle veiligheidseisen. Juist door de directe en efficiënte werking van een infrarood verwarmingspaneel kunt u genieten van prettige warmte, zonder zich zorgen te maken over brandgevaar. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat IR verwarming vele malen veiliger is dan de standaard CV oplossing. Omdat er geen verbranding plaats vindt, is ook het risico op koolstofmonoxide niet aanwezig. Bovendien zorgt een verwarmingspaneel voor duurzame en milieuvriendelijke warmte. De CO2-uitstoot in uw woning zal drastisch dalen en u hoeft daarvoor niets te ontberen. Een veilige manier van verwarmen, die ook nog zorgt voor een veilige planeet voor uw kinderen en kleinkinderen.