Elke tuin heeft LED tuinverlichting nodig

In de meeste tuinen vind je wel LED tuinverlichting. De kleine lampjes op zonne-energie geven je tuin een gezellige uitstraling. Vooral in de wintermaanden kan LED tuinverlichting voor extra sfeer zorgen. Maar sfeer is niet het enige voordeel van tuinverlichting. Wie rondom zijn huis een donkere tuin heeft nodigt dieven als het ware uit om eens op bezoek te komen. Als je zorgt voor verlichting, al is het maar met een paar simpele zwakke lampjes, is het veel minder gemakkelijk om ongezien bij je huis te komen. LED tuinverlichting draagt dus ook bij aan de veiligheid.

 

LED tuinverlichting in de kerstperiode

Gedurende het jaar valt het met de hoeveelheid LED tuinverlichting nog wel mee. Maar aan het eind van het jaar wordt het steeds meer de gewoonte om met enorme aantallen lampjes flink uit te pakken. Er zijn zelfs wedstrijden, waarbij het er om gaat dat je de tuin zo mooi mogelijk versiert met lampjes. Een paar simpele strengen met LED’s zijn dan niet voldoende. Als je zo’n wedstrijd wilt winnen moet je je goed voorbereiden en grote hoeveelheden LED tuinverlichting aanschaffen. In de winterperiode zal er onvoldoende zonlicht zijn om die lampjes allemaal op te laden. Kies daarom, als je kerstverlichting uitzoekt, altijd voor lampjes op 220 volt.

 

Energiezuinige LED tuinverlichting

Er wordt tegenwoordig veel aandacht besteed aan het beperken van het energieverbruik. Bij de tuinverlichting hoef je je daar geen zorgen om te maken. De lampjes die je het hele jaar door gebruikt zijn allemaal voorzien van een zonnecel en een oplaadbare batterij. Daar kunnen ze urenlang op branden, soms wel de hele nacht. Het licht dat ze produceren wordt dus op een duurzame manier opgewekt en draagt niet bij aan de CO2-uitstoot. Tuinverlichting veroorzaakt dus absoluut geen schade aan het milieu.