Garagedeur beveiligen

Een van de manieren waarop inbrekers woningen binnen kunnen komen is via de garagedeur. En toch zien we deze ‘ingang’ nog vaak over het hoofd. We investeren veel geld in goede sloten voor de voordeur, maar nemen geen extra maatregelen om onze garagedeur te beveiligen. Erg vreemd. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips waarmee je de garagedeur kunt beveiligen en daarmee de kans op een inbraak via de garagedeur kunt verkleinen.

Breng verlichting met sensoren aan

De 1e tip die we met je willen delen is heel betaalbaar. Het gaat namelijk om het aanbrengen van verlichting die op een sensor is aangesloten. Zodra er iemand in de buurt bij de garage komt zal de verlichting aan gaan en wordt een potentiële inbreker in het licht gezet. Wanneer het rondom een huis donker is, maar de garagedeur ineens wordt verlicht valt een inbreker natuurlijk direct op. Het wordt voor een inbreker dan ook een stuk minder aantrekkelijk om in te breken wanneer je dergelijke verlichting bij de garagedeur monteert.

Zorg voor vrij zicht

Nog een tip waarvoor je weinig geld hoeft uit te geven: zorg voor vrij zicht rondom de garagedeur. Zorg er in ieder geval voor dat er geen hoge heggen of andere struiken rondom de garagedeur zijn gepland die het zicht op de deur belemmeren. Kies daarom bij voorkeur voor lage planten, zodat de garagedeur en de oprit ernaar toe voor iedereen zichtbaar is. Zo wordt de kans om onopgemerkt via de garagedeur in te breken een stuk kleiner.

Plak een alarmsticker op de garagedeur

Zelfs als je geen alarminstallatie in je garage hebt aangebracht, maar wel een levensechte sticker op de garagedeur aanbrengt die doet vermoeden dat de garageruimte goed beveiligd is, is het voor inbrekers een goede reden om niet bij jou in te breken. Een dergelijke sticker kost vaak slechts een paar euro, maar verkleint de kans op een inbraak via de garage aanzienlijk.

Breng extra sloten op de deur aan

Je garagedeur specialist kan je adviseren over het aanbrengen van extra sloten op de garagedeur. Hierdoor wordt het lastiger om de deur open te breken. Deze maatregel is nog eens extra aan te raden wanneer je een self storage unit huurt waarin je waardevolle spullen opslaat. Als het goed is zijn gebouwen waarin self storage units staan al van zichzelf goed beveiligd, maar een extra beveiligingsmaatregel kan natuurlijk nooit kwaad. Zorg daarnaast dat jouw opslagruimte een stevige deur heeft. Google maar eens op ‘self storage roldeuren’ om zo een goed beeld te krijgen van de diverse aanbieders en de prijzen.

Koop een garagedeur zonder ramen

Garagedeuren met mooie ramen waardoor er veel daglicht in de garageruimte binnenkomt zijn natuurlijk mooi voor het oog, maar dergelijke deuren hebben ook een nadeel. Potentiële inbrekers kunnen immers door de ramen naar binnen kijken om te kijken welke waardevolle spullen in de garage staan. Ons advies is dan ook om of hele kleine ramen in de garagedeur aan te brengen en deze te laten blinderen of geen ramen in de deur te laten monteren.

Zorg dat mensen uit de buurt je kennen

Deze maatregel klinkt misschien vreemd, maar wanneer buurtbewoners weten wie waar woont, zullen inbrekers veel sneller herkend worden. Bovendien voelen mensen zich over het algemeen meer verantwoordelijk om actie te ondernemen wanneer ze een vreemd persoon bij een huis zien sjoemelen als ze de persoon kennen die in het desbetreffende huis woont.

Wil je meer weten over hoe je de garagedeur kunt beveiligen? Lees dan ook zeker eens het artikel op veilig wonen.nl. In het artikel krijg je specifiek per soort garagedeur tips om de deur inbraak werend te maken. Wil je liever persoonlijk advies? Benader dan een garagedeur specialist (zie hier een voorbeeld: www.garagedeurspecialist.nl) bij jou in de buurt om je te laten adviseren over inbraak werende maatregelen voor wat betreft de garagedeur.