Het herinrichten van jouw thuiswerkplek

Nu het er meer en meer op begint te lijken dat mijn thuis voorlopig ook mijn kantoor zal blijven ben ik er toch over na aan het denken om de boel daar eens iets beter voor in te richten. Momenteel zit ik achter een bureautje wat totaal niet de goede hoogte heeft op een stoel die niet verstelbaar is en achter een laptopje te werken. Dat moet veranderen! Zeker als dit waarschijnlijk nog een hele tijd zo door zal gaan. Er zijn een aantal dingen die ik anders wil hebben om tot de inrichtingen van mijn ideale werkplek te komen.

Bureau

Om te beginnen is het erg belangrijk een goed bureau uit te zoeken. Ik twijfel zelf over een hoekbureau. Dit lijkt me ideaal aangezien je de hoek van je werkkamer dan optimaal benut. De vorm van het bureau maakt ook nog eens dat je er veel spullen op kwijt kunt. Wat verder een eis is voor mij is dat het bureau in hoogte verstelbaar is zodat je af en toe eens kunt verzitten. Wat kleur of materiaal betreft heb ik weinig voorkeur, zolang het maar enigszins matcht met de rest van de inrichting. Je hebt tegenwoordig gelukkig enorm veel soorten en maten, dus dat moet goed komen!

Stoel

Ook de stoel is van enorm belang. Het is ideaal om een verstelbare stoel aan te schaffen. Zo kan bijvoorbeeld je partner ook jouw bureau eens gebruiken en goed zitten. Het is voor je hele lichaam maar met name voor je rug en schouders belangrijk dat je stoel de goede hoogte heeft. Als je daarnaast ook je nieuwe bureau nog eens van hoogte kan verstellen is het helemaal mogelijk om de ideale werkhouding aan te nemen. Dit is erg belangrijk om rekening mee te houden. Je wilt niet straks wanneer je weer naar werk mag rondlopen met allerlei nek- en rugklachten.

Licht en inspiratie

Wat ik ook erg van belang vind is dat de ruimte waarin ik werk veel licht heeft. Dit zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik een stuk productiever ben. Zorg ervoor dat je je bureau in de buurt van een raam kunt plaatsen mocht dat mogelijk zijn. Denk ook eens na over de kleur die op de muur zit. Is dit een kleur waar je je geïnspireerd door voelt? Het is een kleine moeite om één of enkel muren in je werkkamer een ander kleurtje te geven. Daarnaast zou je bijvoorbeeld inspirerend foto’s of kunst neer kunnen hangen. Je kunt vanalles doen om ervoor te zorgen dat jij optimale prestaties kunt leveren.