Het verschil tussen een normale en infrarood kachel

infrarood verwarming kopen

Er zijn diverse soorten kachels. De meest gebruikte kachels zijn palletkachels en kachels die zijn warmte verkrijgen door heet water uit de cv-ketel. Een ander, minder bekende kachel, is de infrarood kachel. In onderstaand artikel wordt uitgelegd wat de voornaamste verschillen zijn tussen een normale en infrarood kachel.infrarood verwarming kopen

Wat is een normale kachel?

De meest gangbare kachel is de palletkachel. Hier is echter niet een soort van. De eerste kachels werkten op lichtgas en er na werd flessengas gebruikt, gevolgd door aardgas. Daarnaast hebben beschikken veel huizen over een kachel, die warmte uitstraalt die komt van een cv-ketel.

Wat is een infrarood kachel?

Een infrarood kachel warmt een ruimte op door middel van infrarode straling. De infrarode straling warmt de ruimte indirect op. Dit houdt in dat de ruimte niet direct wordt verwarmt door de straling. De infrarode straling zorgt er namelijk voor dat objecten en personen in een ruimte worden opgewarmd. Deze objecten zorgen er dan op zijn plaats weer voor dat een ruimte wordt opgewarmd. De infrarode straling komt van pallets die worden gevestigd aan de muur.

De voordelen van een infrarood kachel

Aan de infrarood kachel kleven verscheidene voordelen. Door deze voordelen zijn er steeds meer mensen die een infrarood verwarming kopen. Het grootste voordeel van een infrarood kachel is dat de kachel zuiniger is dan andere kachels. Ten opzichte van een normale kachel verbruikt de infrarood kachel 7% minder energie per graad. De kachel verbruikt dus aanzienlijk minder energie dan de normale kachel en is dus beter voor het milieu. Een infrarood verwarming kopen vanwege zijn zuinigheid is al een goede reden, maar de verwarming heeft nog meer voordelen. Zo zorgt hij er ook voor dat de warmte, in tegenstelling tot bij een normale verwarming, beter wordt verdeeld in een ruimte, waardoor er geen tot weinig temperatuur verschillen ontstaan in een kamer. Een infrarode verwarming brengt tevens gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo wordt de bloedcirculatie bevordert. Dit omdat bloedvaten uitzetten als gevolg van de warmte die het lichaam indringt. Wederom een goede reden voor het aanschaffen van een infrarode verwarming.