Hoe je de beste spotlights koopt

Inbouw- opbouwspots kunnen in bijna elke kamer van het huis worden gebruikt. Ze zijn effectief en vrij eenvoudig effectief op te zetten. Er zijn zoveel verschillende soorten schijnwerpers dat je misschien niet weet welke je moet kiezen! Wat zijn de factoren die de ene spot beter maken dan de andere voor de badkamer? Welke zijn het beste voor keukenverlichting ? Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, weet je alles over de soorten schijnwerpers en hoe hun helderheid, stralingshoek en lamptype van invloed zijn op hoe goed ze werken in verschillende situaties.

 

Soorten Spotlight

Er is een enorme variëteit aan spotlights. Het meest voorkomende type dat je waarschijnlijk eerder hebt gezien, wordt de inbouwspot en de opbouwspot genoemd – als je ooit een spot in het plafond of op het plafond van je badkamer of keuken hebt gezien, weet je al wat een spot het is.

 

Basis opbouwspots lijken op elkaar, maar ze zitten eerder op de muur of het plafond dan erin. Er zijn ook buitenspots die je doorgaans gebruikt voor de beveiliging of om een ​​waterornament of andere tuinornamenten te verlichten.

 

De echte uitdaging zit hem in de maat: opbouwspots zijn er in zoveel verschillende maten dat het moeilijk is om te bepalen welke goed in een bepaalde ruimte passen. Hoewel dit een probleem is als je van plan bent de schijnwerpers te kopen voordat je bedenkt wat je nodig hebt, kan het echt een zegen zijn als je slim genoeg bent om vooruit te plannen. Omdat er zoveel verschillende maten zijn, hoef je alleen maar de ruimte op te meten waar je de opbouwspots wilt plaatsen en uit te rekenen welke maat het beste werkt.

 

Halogeen- of LED-schijnwerpers

Zoals je waarschijnlijk al hebt opgemerkt, hebben we al een paar punten ten gunste van LED-spots boven halogeenspots gemaakt. LED-spots houden zich veel beter aan de stralingshoek van 90 graden dan halogeenspots. Halogeenspots hebben enkele tijdelijke voordelen. Een halogeenspot kost vooraf goedkoper dan een LED-spot.