Is een smarthome iets voor jou?

Je hebt de term smarthome of domotica vast al eens voorbij horen komen. Maar wat is het nou eigenlijk en is het iets voor jou? Een smarthome is eigenlijk een huis dat door middel van techniek voorzien is van de slimme snufjes. Om een voorbeeld te noemen; een slimme thermostaat die ervoor zorgt dat je als je onderweg naar huis bent de verwarming alvast aan kunt zetten.

Smarthomes zijn eigenlijk een voorbereiding op de toekomst. Nu is het alleen nog voor mensen die het graag willen en zelf een beetje mee sleutelen of het allemaal laten installeren. In de toekomst zullen alle opties standaard in huis verwerkt zijn wanneer het huis opgeleverd wordt.

De mogelijkheden die je met een smarthome hebt zijn oneindig. De enige voorwaarde die een functie heeft is dat hij verbonden moet kunnen worden het internet. Want internet is waar het uiteindelijk allemaal om draait. Het is bijvoorbeeld handig dat je je televisie en lampen uit en aan kunt zetten met je telefoon. Maar dat zijn functies die het vooral heel leuk maken. De functies waarbij echt stappen in de toekomst worden gezet zijn het zuiniger, het veiliger maken van jouw woning en jouw eigen gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld je alarmsysteem op afstand bedienen en kan je smarthome zorgen dat de luchtvochtigheid in jouw huis goed geregeld is.

Een antwoord op de vraag of een smarthome iets voor jou is, is eigenlijk altijd ja. Je kunt namelijk je huis al slim met de kleinste dingen. Je kunt een speciaal lampje kopen die je gewoon simpelweg vervangt voor het oude peertje. Of je sluit een energie abonnement af waar je een slimme thermostaat bij krijgt. Je kunt dus kort gezegd simpel beginnen en je smarthome steeds meer uitbreiden. Een bedrijf dat jou uitstekend kan helpen met kleine of grote veranderingen is Hollander Techniek.