Kamerplanten kopen: waar moet je op letten?

Wil je graag kamerplanten kopen, zoals de prachtig Pachira Aquatica? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee houden. Tenminste, als je kamerplanten wil kopen de mooi én gezond zijn. En natuurlijk wil je dat! Hoe kun je op een goede manier kamerplanten kopen? Je leest het antwoord van deze vraag in dit artikel.

Tip 1: Doe voldoende onderzoek

Ten eerste is het belangrijk om voldoende onderzoek te doen. De kans is groot dat je prachtige planten hebt gezien op sociale media. Hoewel die planten misschien niet passen in jouw huis, geven ze wel stof tot nadenken. Bedenk goed welke kamerplanten in jouw interieur passen. Kun je wel wat groen gebruiken? Wie weet staat de Strelitzia wel perfect in jouw huiskamer.

Tip 2: Bedenk hoeveel zorg je wilt besteden aan de kamerplanten

Bedenk ook hoeveel zorg je wilt besteden aan de kamerplant. Als je de specifieke plek kent waar je je nieuwe plant thuis wilt hebben, maak dan een aantekening van de locatie en alle relevante kenmerken. Bedenk dat planten niet alleen langer, maar ook breder worden. Hou ook daar rekening mee wanneer kamerplanten kopen hoog op je verlanglijstje staat.

Tip 3: Wees niet bang om hulp te vragen

Wees niet bang om hulp te vragen. Er is een voordeel aan het kopen van een plant face to face in plaats van online: direct hulp. Verkoopfilialen bestaan om je helpen, dus aarzel niet om te vragen naar zaken als water geven, licht en vocht. De experts in de winkel helpen jou om de perfecte kamerplanten te vinden, zodat je er na een week geen spijt krijgt van je aankoop.

Tip 4: Zoek een plant waar je echt blij van wordt

Zoek een plant waar je blij van wordt nadat je er over gelezen hebt. Ziet het blad er gezond uit of vertoont de plant tekenen van nood? Maak niet de fout om een plant mee naar huis te nemen die een insectenplaag heeft. En vergeet tenslotte niet om een mooie pot erbij te kopen. Wist je dat de meeste plantenwinkels voor een kleine vergoeding verpotten?

Tip 5: Kies een goede pot

ok wat betreft potten heb je tegenwoordig veel keuze. Klei of terracotta doen het momenteel erg goed. Ze voeren vocht sneller af dan andere soorten potten. Terracotta potten hebben helaas wel de reputatie dat ze meubels beschadigen. Zorg er dan ook dat je wat viltjes onder de schaal plakt voordat je hem op een bepaald oppervlakte zet.