Lees hier over leuke speeltoestellen in de speeltuin

70.09-300x400

Helaas zijn speeltuinen geen prioriteit meer bij de gemeenten. Is er nog een speeltuin bij ons in de buurt, maar die moet door vrijwilligers overeind gehouden worden.

Speeltoestel speeltuin

70.08bewerkt-261x400Die vrijwilligers zijn een paar gepensioneerden, die ook proberen met wat onderhoud de speeltoestellen speeltuin enigszins veilig te houden. Feitelijk geldt hier echter dat er gewoonweg een geheel nieuwe inrichting zou moeten komen. Dat gaat geld kosten en het lijkt er op dat de gemeente daar niet voor op wil draaien. Of zien we dat te pessimistisch? Vragen kost tenslotte niets en dus nemen we contact op met de gemeente met de vraag of de speelplaats zal worden opgeknapt en wanneer dat gaat gebeuren.

Mede verantwoordelijk

08.17-300x400De gemeente stuurt ons de beleidsnota Speeltuinen, waaruit we kunnen opmaken dat er wel degelijk geld ter beschikking gesteld kan worden, maar dat daarvoor geldt dat de buurt mede verantwoordelijk zal zijn voor de speeltuin. Het gesprek met de ‘beheerders’ zorgt er voor dat de gepensioneerden zich voor het behoud van de speeltuin uitspreken. Onder de voorwaarde dat aan het begin van het seizoen, tijdens de zomervakantie en als de speeltuin dicht gaat in de herfst, kinderen en ouders de boel mee komen schoonmaken en opruimen. Dat blijkt geen probleem te zijn. Dus gaan we aan de slag de speeltuin op te frissen. De nieuwe speeltoestellen speeltuin worden gekocht, we maken een afspraken- en takenlijst en vragen ouders om hun kinderen te vragen om te helpen alles schoon te houden. Voorlopig kunnen we dus weer vooruit.