Met deze tips is je was binnen no time klaar

Mensen zijn overdag meestal druk met hun werk en willen het huishouden niet afmaken als ze thuiskomen van hun werk. Bijna iedereen denkt: “Die klus komt morgen wel.” Toen werkte het de volgende dag niet goed, en toen was de week voorbij. Het huis was stoffig en de was lag opgestapeld in de bergen. Hier zijn enkele tips om het wassen effectiever te maken.

1. Creëren van een systeem

Wat voor veel klussen (en ook voor wassen) effectief is, is het creëren van een systeem. Zo is het handig om meerdere wasmanden aan te schaffen om vuile kleding te sorteren. Maak meestal onderscheid tussen witte, donkere en gekleurde kleding. Ze zijn voornamelijk op kleur gesorteerd. Je kunt ook sorteren op kledingtype, afhankelijk van wat je leuk vindt.

2. Het opstellen van regels

Ook is het handig om regels te gebruiken zodat je bepaalde handelingen niet vergeet. Het biedt ook extra ondersteuning bij het omgaan met het systeem. Voordat je je kleren wast, denk er dan aan om op handen en knieën door de slaapkamer te lopen en sokken, T-shirts, enz. van de vloer te rapen. Er is ook een belangrijke regel: alleen vuile kleding in de wasmand kan worden gewassen.

3. Was de wasmachine

Ook is het belangrijk om de wasmachine af en toe schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat je wasmachine normaal blijft werken en je kleding schoner is. Het veelgebruikte reinigingsmiddel voor wasmachines is azijn.

4. Hand in de droger bij natte kleding

Misschien heb je te lang gewacht met het wassen van een broek (of andere kleding) en wil je die eigenlijk meteen aan. Je wacht tot de droger klaar is. Trek zachte kleren aan en doe de natte kleren in de droger Droog handdoek zodat je kleding sneller droogt.

Ben je nu op zoek naar een handige wasmand of een goed droogrek, dan kun je terecht bij www.massamarkt.nl. Hier bevindt zich een groot assortiment met alle spullen die jij nodig hebt binnenshuis.