Moet een woning leeg opgeleverd worden?

woning ontruiming

Wanneer er een woning leeg moet worden gemaakt is dit altijd een emotionele gebeurtenis. In veel gevallen woont men er al jarenlang waardoor er ook afscheid wordt genomen van gebeurtenissen die men in de woning heeft meegemaakt. Meestal nog met een dierbare, een woning ontruiming is niet alleen even de meubels uit een huis halen. Hier gaat een emotioneel proces aan vooraf, maar ook achteraf kan het zijn sporen geven. Wovia is de specialist op het gebied van een woning leeg maken, zij zorgen ervoor dat je met een goed gevoel afscheid neemt van de woning om een nieuwe fase te beginnen.

woning ontruiming

Het proces

 

Bij een woning ontruiming heeft men altijd te maken met persoonlijke of spullen die emotioneel zijn en niet weg mogen. Familie krijgt vooraf de mogelijkheid om deze spullen uit de woning te halen, de spullen die overblijven en nog goed te gebruiken zijn worden aangeboden bij de verschillende goede doelen waarmee Wovia samenwerkt. Zijn er toch spullen die niet weg hadden gemogen, worden deze uiteraard geretourneerd. Respect is het belangrijkste wat er bij een ontruiming komt kijken, ons doel is om het geheel uit handen te nemen zodat je er geen omkijken meer naar hebt. 

woning ontruiming

Verschillende oorzaken

 

Een woning ontruiming kan om verschillende redenen worden gedaan, een huurder moet de woning verlaten vanwege een huurachterstand bijvoorbeeld. Of het overlijden van een huurder, welk geval er ook aan de orde is. Door respectvol met alle meubels en toebehoren om te gaan wordt de emotionele lading minder. De meeste mensen hebben nog niet veel met een ontruiming te maken gehad, door een goede communicatie en fijn overleg zorgt Wovia dat je er na afloop met een goed gevoel op terugkijkt. Iedere stap die we moeten doen om het proces te voltooien nemen we uitvoerig met je door.