Redenen om een zwembad op kunstgras te plaatsen

Kunstgras kent tal van verschillende toepassingen rondom woningen. Een zwembad op kunstgras plaatsen is een van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Aan het gebruik van een lap kunstgras onder een zwembad zitten verschillende voordelen. Wellicht ken je de gele plekken in een gazon, als je bijvoorbeeld een emmer of een parasolpoot op het gras hebt laten staan. Het gras krijgt in dit geval niet voldoende zonlicht en zuurstof, waardoor het zal afsterven. Door het echte gras te vervangen voor kunstgras kan een dergelijke situaties voorkomen worden. Zo heb je ook aan het eind van de zomermaanden nog steeds een prachtig gazon in de tuin!

Het spreekt voor zich dat je niet het volledige gazon hoeft te vervangen voor kunstgras. Je kunt er ook voor kiezen om een klein stukje gazon weg te halen. Je kunt het zwembad vervolgens ieder jaar op die specifieke plek opbouwen.

Zwembad op kunstgras is veiliger

Een andere reden om een zwembad op kunstgras te plaatsen, is het feit dat dit veiliger is. Het water in het zwembad kan op normaal gras al snel voor vochtige, modderige plekken in de tuin zorgen. Wanneer je vanuit het zwembad op zo’n modderige plek stapt, kun je uitglijden en vallen. Dit voorkom je door gebruik te maken van kunstgras onder je zwembad. Het water wordt bij kunstgras netjes afgevoerd, zonder dat het kunstgras direct erg glad wordt. De kans op ongelukken na het zwemmen wordt hierdoor een stukje kleiner.