Schapenvacht kopen?

Ben jij op zoek naar schapenvachten? Er zijn heel veel verschillende soorten en hoe weet je nou welke diervriendelijk zijn? In dit artikel ga ik daar wat dieper op in. Iedereen wilt namelijk wel een leuke schapenvacht voor in je interieur.

 

Verschillende soorten

Een schapenvacht komt natuurlijk van een schaap af. Er zijn verschillende soorten schapen en elk ras heeft zo weer zijn eigen textuur en kleur. Je hebt verschillende rassen zoals, de Tibetaanse schapenvachten van het Tibetaanse Argali schapenras, die leeft op het Tibetaans plateau en de Himalaya. Ook heb je Albaanse schapenvachten van het Ruda schapenras die voornamelijk leven in Kroätie en Albanië en je hebt ook Zweedse schapenvachten zoals de vacht van het Gutefår schaap en het Gotlandpelsschaap. Zoals je ziet zijn er dus heel veel verschillende soorten, want dit zijn ze zeker niet allemaal. Zo heb je ook Texelse schapen, echt van Nederlandse bodem dus!

Een diervriendelijke vacht

Er zijn verschillende manieren om aan top schapenvachten te komen die ook nog eens diervriendelijk zijn. Het kan zo zijn dat de schapenvacht een restproduct is van de slacht, omdat de schapen gehouden werden voor het vlees, melk en de wol. Als het dier geslacht wordt is de huid in dit geval een restproduct, omdat de boer daar niet veel mee kan. Door er een schapenvacht voor in huis van te maken recycle je als het waren de huis en vacht. Ook kan een schapenvacht van alleen de wol gemaakt worden. Schapen worden jaarlijks geschoren en dan kan er van de wol wat er af geschoren wordt een vacht gemaakt worden.