Tips tegen vliegend ongedierte

Iedereen heeft ermee temaken: vervelende kleine en ongewenste diertjes in huis. Fruitvliegjes, muggen, wespen etc. Ze vliegen vooral in de zomer snel naar binnen en je komt er moeilijk vanaf. Er zijn veel middeltjes om deze beestjes tegen te gaan, dat kan met chemische middelen maar kijk eerst een naar een milieuvriendelijke oplossing. Hier hebben we een aantal tips om van deze vervelende beestjes af te komen.

Ten eerste is voorkomen beter dan genezen. De eerste stap is dus te kijken waarom die vliegende beestjes je huis in komen. Let daarom op, vooral in de zomer, om zoetigheid als resten jam op tafel, limonade kringen etc. goed schoon te maken van tafel. Deze restjes ruiken ze al op een afstand en komen ze dus op af. Zet daarnaast in de zomer fruitmand in de koelkast in plaats van daarbuiten. Probeer ook niet grote hoeveelheden fruit in te slaan, dat blijft lang staan. Zo voorkom je veel ongewenste fruitvliegjes.

Toch nog last van fruitvliegjes? Veel planten zijn een natuurlijke manier om deze te verdrijven. Lavendeltakjes zijn fruitvliegjes niet fan van. Het staat ook nog eens kleurrijk op je keukenblad!

Zoemende muggen zijn het meest irritant in de zomer. Een goede manier om deze buiten te houden is een vliegengordijn. Het is een deurgordijn die je makkelijk in elkaar zet en ook nog eens kunt aanpassen op je interieur. Kies voor kralen, hulzen, aluminium, kunststof of kattenstaart. In een paar simpele stappen houd je dus ongewenste vliegende diertjes buiten.