Tips voor een hang wc kopen en voor een badkamer plankje aanschaffen

Situatieschets: je huidige toilet is kapot of niet eens aanwezig. En dus wil je een nieuwe kopen. Maar waar ga je dan voor? Moet je een hang wc kopen of is een staand toilet een betere keuze? Eigenlijk is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Het is  maar net wat je belangrijk vindt. Wil je een hang wc kopen, dan zal je dat misschien doen omdat je dit type toiletpot er moderner en wat stijlvoller uit vindt zien. Dit zijn twee legitieme redeneren om een hang wc te kopen. Een nadeel van zo’n hang wc – ook wel bekend onder de namen wandcloset of hangend toilet – is dat het plaatsen van dit type toilet meer tijd en dus geld kost. Er moet namelijk in de muur geboord worden om de hang wc vast te maken.

Een hang wc kopen of een staand toilet?

Bij een staand toilet heb je hier minder last van. Deze zet je gewoon neer op de grond, sluit je aan en hij is klaar voor gebruik. Een nadeel van een staand toilet is dan weer dat het wat ouderwetser aanvoelt dan een hangend toilet. Maar als je dit geen probleem vindt, dan kan je ook prima voor zo’n staand toilet kiezen. Zo’n soort toilet neemt wel meer plek in beslag, dus houdt daar wel rekening mee als je besluit om zo’n soort wc-pot te kopen. En vaak heb je ook minder opties qua ontwerp en kleur dan bij een hang wc, en dat het vaak moeilijker is om de vloer rondom de pot schoon te maken. Daar staat tegenover dat het dus vaak een goedkopere optie is en ideaal als je al door je klus-budget heen bent.

Een opgeruimde badkamer begint met een badkamer plankje

Hopekijkweet je nu wat voor toilet je wilt kopen, maar heb je weleens nagedacht over een badkamer plankje voor in de douche? Zo'n badkamer plankje – ook wel een planchet genoemd – is ideaal om al je shampooflessen, doucheschuim, sponsen, scheermesjes en andere douchespullen op neer te leggen. Op deze manier hoef je niets op de grond te zetten en is de boel makkelijker schoon te houden. Een badkamer plank draagt daarnaast ook bij aan een opgeruimde doucheruimte, omdat je je spullen dus netjes op kunt bergen op het plankje. Hang ook gerust een paar plankjes op voor nog meer opbergruimte!