Tips voor een luxer interieur

Houd jij wel van wat luxe? Dan vind je het vast ook fijn als je woning dit uitstraalt. Je denkt misschien dat je bakken met geld moet verdienen om dit te kunnen realiseren, maar niets is minder waar. Met één of een aantal kleine aanpassingen of toevoegingen aan je interieur kun je al een groot verschil maken. In dit artikel vind je een aantal tips voor een luxer interieur.

Binnendeuren van staal

Stalen binnendeuren stralen luxe uit. Je ziet ze tegenwoordig erg veel en dat is zeker niet voor niets. De deuren creëren ruimte en laten bovendien veel licht door. Combineer deze deuren met de juiste soort vloer en ontdek wat voor gevoel dit geeft. 

Fluweel

Wil je een luxe interieur, dan kun je dit goed bereiken door fluweel toe te voegen. Je hebt slechts één fluwelen item nodig om dit te doen. Wat dacht je van een paar mooie kussentjes voor op de bank, een velvet stoel of een fluwelen bank? Zo’n fluwelen item in je woning is een echte eye-catcher. Ga bijvoorbeeld voor donkergroen, maar ook lichtere items kunnen erg mooi zijn, bijvoorbeeld een lichtroze velvet bank.

Maak gebruik van verlichting

Verlichting kan veel doen voor de sfeer in je woning. Ook kan het voor een luxe gevoel zorgen. Bepaal om die reden niet pas achteraf wat voor verlichting je graag zou willen, maar neem het mee in het proces van het inrichten van je woning. Het is zeker de moeite waard om een professioneel lichtplan op te laten stellen.

Luxe in je badkamer

Ook in je badkamer kun je luxe elementen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een solid surface fontein. Op Mastello.nl vind je meer informatie hierover. Je kunt uiteraard ook voor luxe accessoires voor in je badkamer gaan, of een combinatie hiervan. Een voorbeeld is een spiegel met een luxe goudkleurige rand eromheen.