Top 10 tips bij het inschakelen van een loodgietersbedrijf

Als je lekkende kranen, lekkende radiatoren of een gevaarlijke boiler hebt, heb je hulp van een loodgieter nodig. Er zijn slechte appels in elke industrie, en het loodgieterswerk is niet anders. We hebben allemaal verhalen gehoord over loodgieters die niet op komen dagen, het werk voor de helft hebben beëindigd, een grote puinhoop hebben gemaakt of het probleem niet hebben opgelost. Daarom heb je hier een enkele tips bij het inschakelen van een loodgieter Almere.

 1. Werken zonder vergunning en onverzekerd
  Niet-gelicenseerde en niet-verzekerde handelaren rekenen meestal minder. Maar je neemt een groot risico om hen in te huren. Er wordt meestal geëist dat je gebruik maakt van een vergunning houdende en verzekerde aannemer, zelfs als je geen vergunning nodig heb. Met mensen zonder licentie is het nergens om te draaien als het werk slecht wordt uitgevoerd. Een bouwinspecteur kan van je eisen dat je de klus afbreekt en het opnieuw doet.
 2. 24 uur Nood ingenieurs
  Bij het kiezen van uw loodgieter is het ook belangrijk dat je weet hoe ze beschikbaar zijn. Als een pijp in je huis zou barsten of je ketel zou breken, dan heb je de zekerheid nodig dat zij een 24-uurs noodoproep bieden. Het kennen van hun responstijd kan de doorslaggevende factor zijn bij het kiezen van uw loodgieter
 3. Een ongeziene job schatten
  Accepteer geen offerte zonder een persoonlijke inspectie. En schrijf het op. Terwijl loodgieters geen prijs kunnen aangeven zonder de klus te zien, kunnen ze je hun uurtarief vertellen en of ze een minimumbedrag hebben. Ze kunnen je ook een idee geven van de tijd die nodig is om bepaalde kleine, voorspelbare taken, zoals verstoppingen verhelpen, uit te voeren.
 4. Loodgieter handelsverenigingen
  Het is een goed teken als een loodgieter lid is van een handelsvereniging. Over het algemeen is het lidmaatschap van handelsverenigingen een teken van professionaliteit, omdat handelsverenigingen hoge normen voor technische bekwaamheid en klantenservice aanmoedigen.
 5. Een te lage bod
  Een verrassend laag bod zou je al op scherp moeten zetten. Er is waarschijnlijk iets mis. loodgieten is duur en de kosten kunnen sterk variëren, dus dit is moeilijk te beoordelen. Je krijgt een idee van wat een redelijke prijs is voor je taak door verschillende concurrerende biedingen te verzamelen.
 6. Klantbelofte
  Een goed teken van een betrouwbaar loodgietersbedrijf is vaak hun klantencharter. Als ze hun beloften duidelijk aan je kenbaar maken, kan je zo een gevoel krijgen voor het soort bedrijf dat ze zijn.
 7. Gebruik van aas en wissel tactieken
  Aas en wissel is een misleidende marketingpraktijk: een bedrijf adverteert één product of dienst en probeert vervolgens iets anders of een inferieure versie te vervangen. Wanneer je offertes ontvangt, moet je het merk en het model van de geleverde onderdelen of apparatuur laten vergelijken met het eindproduct.
 8. Extra werknemers binnen halen
  Af en toe kan een loodgietersbedrijf meer werknemers sturen dan nodig is voor het werk. Het is een manier om extra in rekening te brengen voor een eenpersoonsklus. Dus wanneer je het werk bestelt, vraag dan hoeveel loodgieters er komen, hoe lang het werk moet duren, het uurtarief dat in rekening wordt gebracht en eventuele andere kosten.
 9. Zijn hun online beoordelingen meer positief of negatief?
  Als je een paar van hun beoordelingen leest en er meer positieve beoordelingen zijn dan negatief, kan dit een goed teken zijn dat ze een betrouwbare loodgieter zijn. Sommige negatieve beoordelingen zijn te verwachten, maar zolang de meerderheid positief is, zijn ze waarschijnlijk een betrouwbaar bedrijf.
 10. Je dwingen om te betalen voordat het werk is voltooid
  Het is redelijk dat een loodgieter om een aanbetaling vraagt van maximaal de helft van de schatting om onderdelen te dekken en zekerheid te geven dat je zal betalen. Het is niet redelijk om je te vragen de volledige factuur te betalen voordat de taak is voltooid en jij tevreden bent.