Uit welke panelen op maat valt er te kiezen?

Uit welke panelen op maat valt er te kiezen?

De vraag naar panelen op maat is groot en komt dat door het ruim aantal toepassingen die ze hebben. Het veelzijdig karakter ligt niet alleen in de keuze te maken uit verschillende afmetingen en het voor een deel laten bewerken, maar ook het soort paneel. Zo een paneel wordt namelijk vervaardigd uit delen hout die met elkaar worden verbonden. Dat vindt natuurlijk op een duurzame manier plaats waardoor er geen risico is dat er na een poos grote naden zichtbaar zullen zijn of de delen zullen losschieten.

 

Panelen met een apart motief

Zo kan er immers naar gekeken worden naar de panelen op maat waar de houtdelen in een bepaald patroon worden verlijmd aan elkaar. Bij doorgaande lamellen zijn de delen van gelijke lengte met elkaar verbonden en worden zulke panelen naast voor tafelbladen, ook veel gebruikt om er overige meubels mee te maken. Bij vingerlaspanelen zijn er kleinere stukken hout met speciale verbindingen aan elkaar vastgemaakt. Het resulteert in panelen op maat die een aparte uitstraling hebben en gelijk duurzaam genoeg zijn voor veelzijdig gebruik. Bijzonder zijn de kopshouten panelen omdat er voor het vervaardigen gebruik is gemaakt van kleine vierkante stukken hout. Dat is een arbeidsintensief proces, maar leidt het wel tot een paneel dat chique staat, vooral bij gebruik als tafelblad.

 

Visgraatpanelen zitten wat anders in elkaar

Waar er bij de vorige panelen uitsluitend gewerkt wordt met houtdelen die met elkaar worden verbonden, gaat het bij panelen op maat met een visgraatpatroon om een andere samenstelling. Aan de bovenzijde bestaat het paneel namelijk uit lamellen met een dikte van 4 mm die op een onderliggende multiplex plaat worden vastgelijmd. De dikte van zulke panelen op maat wordt dus bepaald door die van de multiplexplaat. De verlijming vindt op een speciale manier plaats waardoor de lamellen nooit zullen losraken. De afwerking vindt ook zo plaats dat aan de randen het niet te zien is dat het paneel uit verschillende lagen is opgebouwd.