Voor- en nadelen van een betonvloer

Een betonvloer is super hip en staat geweldig in elk huis. Toch is het uitkiezen van een nieuwe vloer niet zomaar 1,2,3 gebeurd. Dit is een keuze waar je goed over moet nadenken en veel vloeren voor bekeken moet hebben. Om jou te helpen met het maken van een goede keuze, hebben wij een lijstje gemaakt met alle voordelen en nadelen van een betonvloer.

Voordelen

Als eerst heeft een betonvloer een hele neutrale en strakke uitstraling. Het voordeel hiervan is dat je het kan combineren met elk soort interieur. Dit betekent ook dat als je je huis wilt gaan verkopen, je zeker een voorsprong hebt omdat er een mooie en neutrale vloer in ligt.

Ten tweede kan een betonvloer voordeliger worden als je er meer van inkoopt. Heb je een grote ruimte? Dat komt mooi uit want de prijs gaat omlaag zodra je een grotere ruimte wilt laten doen.

Ten derde is je vloer altijd uniek. Je kan elke soort kleur en afwerking kiezen die je wilt. Ga je voor een normale afwerking? Of wil je liever een robuuste of gepolijstje? Alles kan en het ligt totaal aan jouw persoonlijke smaak. Ook kan je elke kleur in het beton laten gieten als je wilt. Zo wordt elke betonvloer anders en heb jij altijd een unieke vloer.

Ten vierde en laatste is een betonvloer naadloos. Dit heeft veel hygiënische voordelen omdat je het makkelijk kan schoonmaken. Je ziet snel als er vuil is en kan het dus ook snel opruimen.

Nadelen

Naast de voordelen heeft een betonvloer ook nadelen. Zoals ik net al aangaf zie je snel vuil wat dus ook gezien kan worden als een nadeel van de vloer. Ten tweede kan een betonvloer no wel eens scheuren. Dit kan vooral gebeuren bij nieuwbouw huizen. Dit kan voordelig werken als je gaat voor de industriële stijl maar voor de andere stijlen kan het nadelig werken.

De betonvloer is dus gebonden aan zowel voor als nadelen. Heb jij toch besloten om een betonvloer te overwegen? Neem dan eens contact op met Lucon.