Waarom een lamelparketvloer een goede investering is

Wonen

Je hebt eindelijk je huisje en het is tijd om deze van een make-over te voorzien. Je zult er hard tegenaan gaan en die zo stijlvol en modern inrichten, uiteraard tegen de voordeligste prijzen. Je betonnen vloer vind je niets. Tijd om er iets elegant van te maken. Tijd voor lamelparket, de vloer waar je buren er het nog zeker dagen over zullen hebben.

Maar je zult als eerst moeten weten wat een lamelparket vloer eigenlijk is. Het zijn eigenlijk platen, bestaande uit diverse lagen op elkaar. Daardoor krijgt die veerkracht en is de druk op het hout minimaal. De lamellen bestaan meestal uit groeven en zijn daardoor makkelijk in elkaar te schuiven.

lamelparket kun je in diverse kleuren vinden. Dit hangt af van het type hout dat er is gebruikt. Meestal is de uitstraling rustiek, wat niet anders kan vanwege het hout dat er gebruikt is. Dit geeft een warm gevoel in huis en hoort vanwege het materiaal ook bij de zogenaamde ‘groene inrichting’.

Onderhoud

de lamelparket vloeren zijn heel simpel in onderhoud. Je kunt er gerust met een bezem of stofzuiger overheen. Ook kun je die met gemak afnemen. En als de olie die er bovenop zit en tevens dient als een beschermlaag het aan het begeven is, kun je er een andere kleur olie bovenop doen. Het plaatsen van olie is wel aan een procesje verbonden.

Nieuwe laag olie

Je zult eerst de oude olielaag er helemaal vanaf moeten schuren. Hierna kies je jouw kleur olie uit (afhankelijk van je inrichting en de kleur van de muren). Je kunt aan de slag met verven. Na enkele uren is het weer mogelijk jouw lamelparketvloer te betreden. Jouw vloer heeft een mooie glans en men zou zweren dat die pas geplaatst is.

 

houten vloer